Χούμους με παντζάρι - Θρεπτικό και νόστιμο

Φτιάξτε το όπως ο Άκης Πετρετζίκης.

Χούμους με παντζάρι - Θρεπτικό και νόστιμο

Μια εύκολη συνταγή για ένα διαφορετικό χούμους που θα εντυπωσιάσει με το χρώμα του στο τραπέζι σας.

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβίθια, χωρίς φλοιό, άβραστα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 300 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 150 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το σερβίρισμα
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1-2 λεμόνια (ανάλογα την προτίμησή μας)
  • 1/2 σκ. σκόρδο, προαιρετικά
  • 100 γρ. ταχίνι
  • 1 κ.γ. κοφτό κύμινο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • πιπέρι
  • τορτίγιες, για το σερβίρισμα
  • θυμάρι, για το σερβίρισμα
  • σουσάμι, για το σερβίρισμα
  • σουσάμι, μαύρο, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved