Ciabatta sandwich - Ένα χορταστικό σάντουιτς για το σχολείο

Ciabatta sandwich από τον Άκη Πετρετζίκη

Σπιτική συνταγή για την κλασική ιταλική φρατζόλα ψωμιού τσιαπάτα με τραγανή κρούστα και αφράτη ψίχα!

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 210 γρ. νερό, κρύο
  • 5 γρ. μαγιά ξηρή
  • 300 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για το πασπάλισμα των ψωμιών
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το λάδωμα του μπολ

Για τα καραμελωμένα λαχανικά

  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σύνθεση

  • 10 φέτες μορταδέλα
  • 150 γρ. μοτσαρέλα, φρέσκια, κομμένη σε φέτες
  • 20 γρ. ρόκα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved