Ραγού με μανιτάρια στη χύτρα ταχύτητας
Ραγού με μανιτάρια στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη.
Φτιάξτε ένα υπέροχο κοκκινιστό μοσχάρι και άγρια μανιτάρια σε χρόνο ρεκόρ!
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι, σπάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2-3 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 500 γρ. άγρια μανιτάρια, ή champignon
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 φύλλα δάφνης
- 200 γρ. ζωμό, βοδινού
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 15 γρ. πορτσίνι, αποξηραμένα
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. παρμεζάνα
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com