Μια Κυκλαδίτικη πίτα, δροσερή και πολύ νόστιμη.Τέλεια σαν επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα.
Υλικά
Για το σιρόπι (προαιρετικό)
350 γρ. χυμό καρπουζιού
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την πίτα
1 κιλό καρπούζι, καθαρισμένο
50 γρ. βούτυρο
100 γρ. μέλι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 κ.σ. σιμιγδάλι, ψιλό
50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα
50 γρ. σταφίδες
1 κ.γ. κανέλα
1/5 κ.γ. γαρίφαλο
60 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο, για το ταψί
30 γρ. σουσάμι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com