Eύκολη συνταγή για γλυκόξινο χοιρινό με ανανά

Νοστιμότατο χοιρινό με ανανά.

Ασιατική συνταγή για ζουμερά φιλετάκια χοιρινού με ανανά, φρέσκα λαχανικά και ρύζι μπασμάτι.

Υλικά

Για το ρύζι

250 γρ. ρύζι μπασμάτι
500 γρ. νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 φύλλο δάφνης

Για τον χοιρινό λαιμό

1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
500 γρ. χοιρινό, λαιμό
1 ασπράδι, από μεσαίο αβγό
50 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. σάλτσα σόγιας
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

Για τη σύνθεση

2 κ.σ. ηλιέλαιο
200 γρ. ανανά, κονσέρβας, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
80 γρ. ξίδι ρυζιού (ρυζόξιδο)
100 γρ. γλυκόξινη σάλτσα
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. σάλτσα σόγιας
200 γρ. χυμό ανανά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
1 κ.σ. σουσάμι, λευκό

Για το σερβίρισμα

σουσάμι, λευκό
φύλλα κόλιανδρου
1 λάιμ, κομμένο σε φέτες

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved