Ψητά αχλάδια σε ατομικές πίτες - Πώς θα τα φτιάξετε
Ένα εύκολο και νόστιμο γλύκισμα.
Μια συνταγή για ένα ιδιαίτερο γλυκό που θα το αγαπήσουν όλοι. Σερβίρουμε με σάλτσα καραμέλας ή με λίγη μαρμελάδα στην κορυφή του κάθε αχλαδιού.
Υλικά
Για τη ζύμη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
140 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αβγό
1 κρόκο, για άλειμμα
2 κ.σ. νερό, (αν ή ζύμη είναι πολύ σφιχτή)
Για τα αχλάδια
6 αχλάδια
8 δαμάσκηνα, ξερά χωρίς κουκούτσι
100 ml πράσινο τσάι, αρωματικό
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com