Συνταγή για πατάτες και κουνουπίδι κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

 Φτιάξτε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πιάτο με πολλή γεύση και αρώματα.

Ένα πιάτο γεμάτο βιταμίνες και νοστιμιά!

Συστατικά:

  • 350 γρ. φάβα
  • 1,5 λίτρο ζωμό, λαχανικών
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους 0,5 εκ.
  • 1-1/2 κιλά πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
  • 1 κουνουπίδι, χωρίς κοτσάνια και κομμένο σε
  • μπουκέτα
  • 3-4 σκ. σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.γ. κουρκουμά
  • 2 κ.σ. μουστάρδα, μαύρη
  • 1-2 κ.σ. μάραθο, σε σπόρους
  • 1-2 πιπεριές τσίλι, πράσινες, μικρές, χωρίς σπόρια και
  • κομμένες
  • 1 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε κλωστές,
  • διαλυμένες σε 2 κ.σ. ζεστό νέρο
  • 125 γρ. κρέμα καρύδας
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, κομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο: akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved