Συνταγή για πατάτες και κουνουπίδι κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε ένα υγιεινό και ισορροπημένο πιάτο με πολλή γεύση και αρώματα.
Ένα πιάτο γεμάτο βιταμίνες και νοστιμιά!
Συστατικά:
- 350 γρ. φάβα
- 1,5 λίτρο ζωμό, λαχανικών
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους 0,5 εκ.
- 1-1/2 κιλά πατάτες, κομμένες σε κομμάτια 2 εκ.
- 1 κουνουπίδι, χωρίς κοτσάνια και κομμένο σε
- μπουκέτα
- 3-4 σκ. σκόρδο, λιωμένες
- 2 κ.γ. κουρκουμά
- 2 κ.σ. μουστάρδα, μαύρη
- 1-2 κ.σ. μάραθο, σε σπόρους
- 1-2 πιπεριές τσίλι, πράσινες, μικρές, χωρίς σπόρια και
- κομμένες
- 1 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν), σε κλωστές,
- διαλυμένες σε 2 κ.σ. ζεστό νέρο
- 125 γρ. κρέμα καρύδας
- 2 κ.σ. κόλιανδρο, κομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο: akispetretzikis.com