Χορτοφαγικά Pacoras σε 20'

Ένα λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό λαχανικών, με πράσο, κολοκύθι και μελιτζάνα.

Χορτοφαγικά Pacoras σε 20'

Τα παλιά τα χρόνια, οι τηγανίτες αποτελούσαν βασικό κομμάτι της καθημερινής διατροφής, μια και το ζυμάρι είχε κυρίαρχη θέση στην κουζίνα των νοικοκυριών. Αφού πλαθόταν, ένα μέρος του γινόταν ψωμί, κάποιο άλλο πίτα, ενώ ένα τρίτο κατέληγε στο τηγάνι όπου μετατρεπόταν σε πεντανόστιμες, χρυσαφένιες «ντγανίτις». Έτσι λέγονταν τότε οι τηγανίτες, προφανώς λόγω του σκεύους το οποίο χρησιμοποιούσαν οι μαγείρισσες για να τις φτιάξουν (ντγανν: τηγάνι, στην τοπική διάλεκτο).

Συστατικά:

Για τη σως γιαουρτιού:

  • 3 κ.σ. νερό, ζεστό
  • 1/2 κ.γ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 180 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 2 1/2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το μείγμα μπαχαρικών:

  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
  • 1/2 κ.σ. μάραθο, σε σπόρους
  • 2 κ.σ. κουρκουμά
  • 1/4-1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

Για τα pacoras:

  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 660 ml νερό, ανθρακούχο
  • 1 μελιτζάνα, μεγάλη
  • 1 κολοκυθάκι, μεγάλο
  • 1 πράσο, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο: akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved