Μεσογειακά αυγά Βenedict - Σούπερ ιδέα για καλοκαιρινό πρωινό

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Σπιτική brunch συνταγή για eggs Benedict με hollandaise αβοκάντο, αβγά ποσέ και ντοματοσαλάτα.

Υλικά:

Για τα ψωμάκια

  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. γάλα, 3,5%
  • 50 γρ. ελαιόλαδο, + 2 κ.σ. για το ψήσιμο
  • 200 γρ. καλαμποκάλευρο, για το πασπάλισμα

Για την ντοματοσαλάτα

  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την hollandaise αβοκάντο

  • 1 αβοκάντο
  • 60 γρ. νερό, κρύο από το ψυγείο
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τα αβγά ποσέ

  • 6 αβγά, μεσαία
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • Για το σερβίρισμα
  • φύλλα βασιλικού
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved