Donuts κρεμ μπρουλέ - Το αφράτο γλυκάκι που θα λατρέψουν τα παιδιά

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Το αγαπημένο σας γλυκό σνακ, αλλιώς. Αφράτα ντόνατς γεμιστά με κρέμα πατισερί και επικάλυψη από καμένη καραμέλα. Αυτή τη συνταγή αξίζει να τη δοκιμάσετε.

Υλικά:

Για την κρέμα

  • 300 γρ. γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. κορν φλάουρ
  • 3 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. γάλα
  • 1 κ.σ. μαγιά ξηρή
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αβγά, μεσαία
  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 400 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved