Γλυκό ψυγείου: Το πιο δροσερό επιδόρπιο του καλοκαιριού

Bigstock

Παιδικές μνήμες ξυπνά αυτό το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου.

Τώρα που η θερμοκρασία είναι στα ύψη, εκτός από τα παγωτά, και τα γλυκά ψυγείου έχουν εξίσου μεγάλη ζήτηση. Τα περισσότερα είναι δροσερά και το πιο σημαντικό, γίνονται πάρα πολύ εύκολα.

Όταν ένα παιδί θέλει ένα δροσιστικό γλυκάκι, η μαμά ξέρει ακριβώς τι να κάνει. Να βγάλει τα υλικά από το ντουλάπι και να φτιάξει το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου.

Διακοπές και καλοκαιράκι, και πιθανόν να θέλετε να φτιάξετε ένα σπιτικό γλυκό, νόστιμο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο για την οικογένειά σας.

Αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια, και σίγουρα θα την ζητάνε συνέχεια τα μικρά σας!

Δείτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο επιδόρπιο του φετινού καλοκαιριού, που θα κάνει όλους τους καλεσμένους σας, να ζητήσουν τη συνταγή.

Υλικά:

  • 100 γρ μπισκότα
  • 50 γρ βούτυρο
  • 400 γρ γιαούρτι
  • 100 γρ κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ τυρί κρέμα
  • 15 γραμμάρια ζελατίνης
  • 90 γρ νερό
  • Ζάχαρη όσο θέλετε
  • 1 πακ. ζάχαρη βανίλιας
  • Χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Θρυμματίστε τα μπισκότα.

Bήμα 2ο: Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά. Σκεπάζουμε τον πάτο της φόρμας με χαρτι και απλώνουμε τα μπισκότα, τα πιέζουμε καλά σε όλη τη φόρμα, τα βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 3ο: Ρίχνουμε τη ζελατίνη με νερό και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Bήμα 4ο: Χτυπάμε λίγο το τυρί με τη ζάχαρη (με μπλέντερ για να μην υπάρχουν σβώλοι), χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και μετά τα ανακατεύουμε όλα με το γιαούρτι.

Bήμα 5ο: Ζεσταίνουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Βήμα 6ο: Ανακατεύουμε όλα καλά, κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε στη μάζα τυριού-γιαουρτιού, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα μπισκότα μας με αυτή τη μάζα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved