Συνταγή για μαλακά μπισκότα σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα

Είναι κατάλληλα για σνακ για όλες τι ώρες. Συνοδέψτε το με λίγο γάλα για το πρωινό της Κυριακής. 

Μισή κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Μισή κούπα καστανή ζάχαρη
Μισή κούπα λευκή ζάχαρη
1 κούπα νουτέλα
2 αυγά
1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. κακάο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, βάλτε λαδόκολλα στο ταψί σας. Σε ένα μπολ, αναμείξτε το αλεύρι, αλάτι, κακάο και την σόδα. Τα αφήνετε στην άκρη. Χτυπήστε με το μίξερ, το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης. Προσθέστε τα αυγά, την εσανς βανίλιας, την νουτέλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέστε τα στέρεα υλικά που έχετε έτοιμα στο μπολ και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε έτοιμη την ζύμη σας. Χρησιμοποιήστε ένα σκουπ παγωτού (ή ένα μεγάλο κουτάλι) για να βγάλετε μεγάλα κομμάτια ζύμης και τοποθετήστε τα στο ταψί με την λαδόκολλα με αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν πολύ. Ψήστε τα για 10 λεπτά. Θα σας φανούν αρκετά φουσκωτά αλλά μόλις κρυώσουν θα ξεφουσκώσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν τελείως.
Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved