Πώς να φτιάξετε παγωτό με γεύση λουκούμι

Παγωτό λουκούμι... γεύση από τα παλιά!

Πώς να φτιάξετε παγωτό με γεύση λουκούμι

Σας αρέσουν τα λουκούμια; Για μένα τα λουκούμια είναι μέρος εκείνων των παιδικών αναμνήσεων που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό και τη ψυχή ενός ανθρώπου, που του ζεσταίνουν γλυκά την καρδιά όταν αργότερα, ενήλικας πια, αντιμετωπίζει την τρικυμία της καθημερινότητας.

Αυτή η γεύση παγωτού είναι ό,τι πιο ξεχωριστό θα έχετε δοκιμάσει ποτέ, και το σημαντικό είναι ότι θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας, και θα γλυκάνει και θα δροσίσει όλη την οικογένεια.

pagoto triantafillo

Δείτε την πιο απολαυστική συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά:

  • 380 ml γάλα πλήρες
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 130 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 15 γρ. μέλι από άνθη ακακίας ή πορτοκαλιάς (επειδή είναι άοσμο και άχρωμο)
  • 100 γρ. λουκούμι με ό,τι γεύση και άρωμα προτιμούμε (εγώ χρησιμοποίησα λουκούμι τριαντάφυλλο)
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τα 200 γρ. γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά αλλά χωρίς να βράσει.

Βήμα 2ο: Ρίχνουμε μέσα τα 100 γρ. λουκούμι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Βήμα 3ο: Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει το μίγμα γάλακτος-λουκουμιού.

Βήμα 4ο: Στο μπολ του μίξερ, βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, την άχνη, το μέλι, το γιαούρτι και τα χτυπούμε στο μίξερ.

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε και το μίγμα του γάλακτος με το λουκούμι και χτυπούμε για 3-4 λεπτά ακόμη.

Βήμα 6ο: Στο σημείο αυτό, βάζουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή (εάν έχουμε) και ακολουθούμε τις οδηγίες χρήσεως.

Χωρίς παγωτομηχανή, βάζουμε το μίγμα σε μεταλλικό μπολ (ή σε πλαστικό), το αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να παγώνει στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπούμε για λίγο.

Βήμα 7o: Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και μετά από 2 ώρες το ξαναχτυπούμε. Τέλος, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για άλλες 1-2 φορές και την τελευταία φορά, το χτυπούμε με το μίξερ μέχρι το μίγμα μας να γίνει κρεμώδες και το αφήνουμε να παγώσει για να το σερβίρουμε.

Βήμα 8ο: Αφού το χτυπήσουμε την τελευταία φορά, μπορούμε να το βάλουμε σε φορμάκια από αλουμινόχαρτο (αυτά των μάφινς) μιας χρήσεως και να παγώσει εκεί.

Βήμα 9ο: Όταν έρθει η ώρα να το σερβίρουμε, απλώς σκίζουμε το φορμάκι και βάζουμε το παγωτό σε πιατάκι γαρνιρισμένο με κομματάκια από λουκούμι.

Καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved