Μπιφτέκια λαχανικών με τηγανητές πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή για χορτοφαγικά μπιφτέκια με μανιτάρια, φακές και πλιγούρι, χωρίς κρέας!

Μπιφτέκια λαχανικών με τηγανητές πατάτες από τον Άκη Πετρετζίκη

Πεντανόστιμα, χορταστικά και υγιεινά! Κατάλληλα για νηστεία και vegan διατροφή!

Συστατικά

Για τα μπιφτέκια λαχανικών

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το τηγάνισμα
  • 175 γρ. πλιγούρι
  • αλάτι
  • 2.200 γρ. νερό
  • 175 γρ. φακές
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 2 κλ. σέλερι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • πιπέρι
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 160 γρ. ψωμί για τοστ
  • 140 γρ. φιστίκια
  • 15 γρ. θυμάρι, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τις τηγανητές πατάτες

  • 4 πατάτες
  • 3 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • αλάτι
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • ρίγανη, φρέσκια
  • πιπέρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved