Καλαμάρια γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Μία νόστιμη και γευστική συνταγή για καλαμάρια γεμιστά με ρύζι, ούζο, μπαχάρι και μυρωδικά.

Καλαμάρια γεμιστά από τον Άκη Πετρετζίκη

Έχετε ακουστά τα καλαμαράκια Καλλονής;



Με αυτά άρχισε να ακούγεται και η συγκεκριμένη συνταγή και να μεταδίδεται από στόμα σε στόμα. Βέβαια, στη Μυτιλήνη οι παραλλαγές της είναι πολλές.



Στην Καλλονή την κάνουν με κανέλα. Άλλοι, αντί για κανέλα βάζουν λευκές σταφίδες, ενώ αρκετοί προτιμούν να ενισχύσουν τη γεύση της προσθέτοντας φρεσκοτριμμένη, ντομάτα και σκόρδο στην κατσαρόλα.



Ναι, στην κατσαρόλα, μιας και εκεί μαγειρεύονται παραδοσιακά τα γεμιστά καλαμαράκια. Μάλιστα, προτού τα βάλουν μέσα, οι νοικοκυρές τα τρυπούν με ένα πιρούνι προκειμένου να φτάσει στο εσωτερικό τους το ζουμί.



Τώρα, αν δεν βρούμε καλαμαράκια από τα νερά του Αιγαίου, δεν θα στενοχωρηθούμε.



Απλώς, θα γεμίσουμε τα καλαμαράκια που θα μας δώσει ο ψαράς μας και θα ακολουθήσουμε τη συνταγή κατά γράμμα!



Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου γευστικό!

Συστατικά

  • 600 γρ. καλαμάρια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/8 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
  • 30 γρ. ούζο
  • 160 γρ. νερό
  • 70 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μάραθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

  • πράσινη σαλάτα
  • φέτες λεμόνι

Δείτε την ετκέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved