Απίστευτο γλυκό ψυγείου με τρία υλικά και μόλις ένα τέταρτο ετοιμασία

Μαμαδίστικο και πανεύκολο γλυκό ψυγείου που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια

Απίστευτο γλυκό ψυγείου με τρία υλικά και μόλις ένα τέταρτο ετοιμασία

Τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, εκτός από τα παγωτά, και τα γλυκά ψυγείου έχουν μεγάλη ζήτηση. Τα περισσότερα είναι δροσερά και το πιο σημαντικό, γίνονται εύκολα.

Όταν ένα παιδί θέλει ένα δροσιστικό γλυκάκι, η μαμά ξέρει ακριβώς τι να κάνει. Να βγάλει τα υλικά από το ντουλάπι και να φτιάξει το πιο λαχταριστό γλυκό ψυγείου.

Διακοπές προ των πυλών και πιθανόν να θέλετε να φτιάξετε ένα σπιτικό γλυκό, νόστιμο και χωρίς ιδιαίτερο κόπο για την οικογένειά σας.

Αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια, και σίγουρα θα την ζητάνε συνέχεια τα μικρά σας!

Υλικά συνταγής:

  • 4 φλ. τσαγιού [1 λίτρο] κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
  • 1 φλ. τσαγιού [250 ml] γάλα
  • 600 γρ. μπισκότα της επιλογής σας
mpiskotogliko

Εκτέλεση συνταγής:

Βήμα 1ο: Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί. Στρώνετε το 1/3 της ποσότητας της σαντιγύς μέσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 22 Χ 30 εκ. περίπου.

Βήμα 2ο: Βάζετε το γάλα σε μπολ, βουτάτε ένα - ένα τα μπισκότα στο γάλα για μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να μουλιάσουν, και τα στρώνετε πάνω από τη σαντιγί το ένα δίπλα στο άλλο.

Βήμα 3ο: Τα σκεπάζετε με το άλλο 1/3 της σαντιγύς και κάνετε την ίδια διαδικασία, δηλ. άλλη μια στρώση μπισκότων, (βουτηγμένα για δευτερόλεπτα στο γάλα) το ένα δίπλα στο άλλο και τελειώνετε άλλη μια στρώση, το υπόλοιπο 1/3 της σαντιγί.

Βήμα 4ο: Τοποθετείτε από πάνω 12-15 μπισκότα, ανάλογα με πόσο μεγάλα θέλετε τα κομμάτια που θα σερβίρετε, ώστε να έχετε ένα μπισκότο πάνω από κάθε κομμάτι. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved