Το πιο γρήγορο μυδοπίλαφο

Πανεύκολο μυδοπίλαφο που ετοιμάζεται σε ένα τέταρτο.

Εύκολη και κλασική συνταγή για ένα οικογενειακό γεύμα με μύδια και ρύζι που μυρίζει θάλασσα! Θα το λατρέψετε!

Συστατικά

  • 300 γρ. μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα
  • 300 γρ. μύδια, την ψίχα τους, φρέσκια καθαρισμένη
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε 1.200 γρ. βραστό νερό
  • ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1/2 λεμόνι, σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • πιπέρι , φρέσκο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved