Το πιο γρήγορο μυδοπίλαφο
Πανεύκολο μυδοπίλαφο που ετοιμάζεται σε ένα τέταρτο.
Εύκολη και κλασική συνταγή για ένα οικογενειακό γεύμα με μύδια και ρύζι που μυρίζει θάλασσα! Θα το λατρέψετε!
Συστατικά
- 300 γρ. μύδια, με το κέλυφος, καθαρισμένα
- 300 γρ. μύδια, την ψίχα τους, φρέσκια καθαρισμένη
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο
- 1 σκ. σκόρδο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μικρά
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 κύβο λαχανικών, διαλυμένο σε 1.200 γρ. βραστό νερό
- ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
- χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
- 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 1/2 λεμόνι, σε φέτες
- 1 κ.σ. άνηθο
- πιπέρι , φρέσκο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com