Κολοκυθοανθοί γεμιστοί από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε γεμιστά άνθη από κολοκύθια με ρύζι, λαχανικά και πολλά μυρωδικά!

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί από τον Άκη Πετρετζίκη

Θα γίνουν οι αγαπημένοι μεζέδες του καλοκαιριού!

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ
  • 200 γρ. νερό
  • 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.σ. δυόσμο

Για τη σύνθεση

  • 30 κολοκυθοανθούς
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • ρίγανη
  • λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • φέτα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved