Γεμιστά μανιτάρια Portobello από τον Άκη Πετρετζίκη

Υγιεινή πρόταση για γεμίση μανιταριών πορτομπέλο. Ιδανική συνταγή για ορεκτικό

Γεμιστά μανιτάρια Portobello από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένας θησαυρός κρυμμένος στο δάσος, αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, τα βρίσκουμε πλέον εύκολα παντού, ενώ μαγειρεύονται με χίλιους δυο τρόπους! Εδώ, τα γεμίζουμε και τα σερβίρουμε ως ορεκτικό σε νοστιμιές που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Γιατί το μανιτάρι είναι πραγματικά γευστικά μαγικό.

Συστατικά

  • 10 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την 1η γέμιση

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένους
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη 2η γέμιση

  • 1 καρότο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την 3η γέμιση

  • 80 γρ. κινόα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. σπανάκι, πλυμένο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ρικότα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την 4η γέμιση

  • 50 γρ. λάχανο, λευκό
  • 50 γρ. λάχανο, κόκκινο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για την 5η γέμιση

  • 3 ντοματίνια
  • 100 γρ. μοτσαρέλα
  • 2 κ.σ. πέστο αλά Τζενοβέζε

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved