Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Φτιάξτε τα παραδοσιακά ντολμαδάκια με ρύζι, μυρωδικά και μία αρωματική σως γιαουρτιού!

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα από τον Άκη Πετρετζίκη

Οι ντολμάδες γιαλαντζί με αμπελόφυλλο είναι απ' τους πιο εκλεκτούς και γαστρονομικά σοφιστικέ μεζέδες της κουζίνας της ανατολικής Μεσογείου.

Συστατικά

  • 250 γρ. αμπελόφυλλα, τρυφερά
  • 2 ματσάκια κρεμμύδια, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο
  • 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 400 γρ. νερό
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
  • χυμό λεμονιού, από 1 1/2 - 2 λεμόνια
  • 4-5 φέτες λεμόνι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα
  • πιπέρι , φρέσκο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved