Κολοκυθοανθοί γεμιστοί από τον Άκη Πετρετζίκη
Φτιάξτε γεμιστά άνθη από κολοκύθια με ρύζι, λαχανικά και πολλά μυρωδικά! Θα γίνουν τα αγαπημένα σας!
Τα λουλούδια των κολοκυθιών είναι άφθονα το καλοκαίρι. Γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά είναι απολαυστικά, γίνονται εύκολα στην κατσαρόλα!
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κολοκυθάκι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 καρότο
- 300 γρ. ρύζι γλασέ
- 200 γρ. νερό
- 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 1 κ.σ. δυόσμο
Για τη σύνθεση
- 30 κολοκυθοανθούς
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- ρίγανη
- λεμόνι
- ελαιόλαδο
- φέτα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com