Το γαλακτομπούρεκο του Άκη
Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και σιρόπι
Αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού, με φύλλο και κρέμα, το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου.
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών ενώ η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι ή βανίλια! Όμως, γαλακτομπούρεκο σαν και αυτό δεν έχετε φάει ξανά. Δείτε πώς θα το φτιάξετε ακολουθώντας τις συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 450 γρ. νερό
- 1 στικ κανέλα
- φλούδα, από 1 λεμόνι
- 75 γρ. μέλι
Για την κρέμα
- 4 αβγά, μεσαία
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 500 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 170 γρ. σιμιγδάλι
- 100 γρ. βούτυρο
- 220 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
- 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com