Το γαλακτομπούρεκο του Άκη

Η καλύτερη συνταγή για γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και σιρόπι

Το γαλακτομπούρεκο του Άκη

Αυτό το παραδοσιακό γλυκό ταψιού, με φύλλο και κρέμα, το απολαμβάνουμε όλες τις εποχές του χρόνου.


Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διάφορες συνταγές και τρόποι παρασκευής, καθώς και μεγέθη κομματιών ενώ η κρέμα μπορεί να έχει άρωμα λεμόνι ή βανίλια! Όμως, γαλακτομπούρεκο σαν και αυτό δεν έχετε φάει ξανά. Δείτε πώς θα το φτιάξετε ακολουθώντας τις συμβουλές του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 450 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδα, από 1 λεμόνι
  • 75 γρ. μέλι

Για την κρέμα

  • 4 αβγά, μεσαία
  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 500 γρ. γάλα, 3,5%
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 170 γρ. σιμιγδάλι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  • 450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved