Μοσχαρίσιο διάφραγμα ψητό με σάλτσα τσιμιτσούρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα ζουμερό μοσχαρίσιο διάφραγμα μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών!

Mια γευστική συνταγή που θα λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά!

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχάρι, διάφραγμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
  • 80 γρ. χυμό λάιμ, φρέσκο
  • 60 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 40 γρ. σάλτσα worcestershire
  • 3 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι

  • 30 γρ. μαϊντανό, φρέσκο
  • 30 γρ. κόλιανδρο, φρέσκο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1.2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο, προαιρετικά

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved