Μοσχαρίσιο διάφραγμα ψητό με σάλτσα τσιμιτσούρι από τον Άκη Πετρετζίκη
Ένα ζουμερό μοσχαρίσιο διάφραγμα μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών!
Mια γευστική συνταγή που θα λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά!
Συστατικά
- 500 γρ. μοσχάρι, διάφραγμα
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη μαρινάδα
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
- 80 γρ. χυμό λάιμ, φρέσκο
- 60 γρ. σάλτσα σόγιας
- 40 γρ. σάλτσα worcestershire
- 3 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι
- 30 γρ. μαϊντανό, φρέσκο
- 30 γρ. κόλιανδρο, φρέσκο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
- 3 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. χυμό λάιμ
- 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1.2 κ.γ. πιπέρι
- 1 πρέζα μπούκοβο, προαιρετικά
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com