Μοσχαρίσιο διάφραγμα ψητό με σάλτσα τσιμιτσούρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Ένα ζουμερό μοσχαρίσιο διάφραγμα μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών!

Μοσχαρίσιο διάφραγμα ψητό με σάλτσα τσιμιτσούρι από τον Άκη Πετρετζίκη

Mια γευστική συνταγή που θα λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά!

Συστατικά

  • 500 γρ. μοσχάρι, διάφραγμα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
  • 80 γρ. χυμό λάιμ, φρέσκο
  • 60 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 40 γρ. σάλτσα worcestershire
  • 3 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι

  • 30 γρ. μαϊντανό, φρέσκο
  • 30 γρ. κόλιανδρο, φρέσκο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 3 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 2 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1.2 κ.γ. πιπέρι
  • 1 πρέζα μπούκοβο, προαιρετικά

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved