Αφέλια (Χοιρινό κρασάτο) στη χύτρα ταχύτητας - Λιώνει στο στόμα

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για το παραδοσιακό φαγητό της Κύπρου, τα αφέλια με πατάτες!

Αφέλια (Χοιρινό κρασάτο) στη χύτρα ταχύτητας - Λιώνει στο στόμα

Ένα νόστιμο φαγητό για το μεσημεριανό οικογενειακό γεύμα που σίγουρα κανένα παιδί δεν θα αντισταθεί!

Συστατικά

  • 1.200 γρ. χοιρινό, λαιμό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κύβο κότας
  • 300 γρ. κρασί λευκό
  • 500 ml σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κ.γ. κόλιανδρο, σε σπόρους
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη, φρέσκια
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved