
Νόστιμη και λαχταριστή τονοσαλάτα με γουακαμόλε
Μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Νόστιμη, υγιεινή, θρεπτική και ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους και εκείνους τους γονείς που θέλουν να δελεάσουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν αβοκάντο και τόνο.
Υλικά:
Για τη γουακαμόλε
- 1 αβοκάντο, ώριμο
- 50 γρ. νερό
- 2 κ.σ. χυμό λάιμ
- ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα κάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για την τονοσαλάτα
- 200 γρ. πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια των 1-2 εκ.
- 340 γρ. τόνο, σε νερό, στραγγισμένο (2 κονσέρβες)
- 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε φέτες
- 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.