Μπάμπκα με σοκολάτα, κανέλα και πορτοκάλι - Το πιο γευστικό επιδόρπιο

Η Babka είναι ένα γλυκό ψωμί ή brioche (είναι κάπου ενδιάμεσα) που συνήθως έχει μια γέμιση με σοκολάτα, αλλά υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές

Μπάμπκα με σοκολάτα, κανέλα και πορτοκάλι - Το πιο γευστικό επιδόρπιο

Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την πιο σουπερ συνταγή για μπάμπκα που θα ξετρελαίνει τα μικρά σας! Δοκιμάστε την!

Συστατικά

Για την πάστα σοκολάτας

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 210 γρ. κουβερτούρα
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. κακάο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για τη ζύμη

  • 80 γρ. γάλα, 3,5%, χλιαρό
  • 80 γρ. νερό, χλιαρό
  • 12 γρ. μαγιά ξηρή
  • 540 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για την επιφάνεια και το άνοιγμα της ζύμης
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved