Μπάμπκα με σοκολάτα, κανέλα και πορτοκάλι - Το πιο γευστικό επιδόρπιο
Η Babka είναι ένα γλυκό ψωμί ή brioche (είναι κάπου ενδιάμεσα) που συνήθως έχει μια γέμιση με σοκολάτα, αλλά υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές
Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει την πιο σουπερ συνταγή για μπάμπκα που θα ξετρελαίνει τα μικρά σας! Δοκιμάστε την!
Συστατικά
Για την πάστα σοκολάτας
- 120 γρ. βούτυρο
- 210 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. κακάο
- 1 κ.γ. κανέλα
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
Για τη ζύμη
- 80 γρ. γάλα, 3,5%, χλιαρό
- 80 γρ. νερό, χλιαρό
- 12 γρ. μαγιά ξηρή
- 540 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για την επιφάνεια και το άνοιγμα της ζύμης
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αβγά, μεσαία
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
- κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com