Αλευροτυρόπιτα της μαμάς - Εύκολη, χωρίς φύλλο, μόνο με αλεύρι, αυγά, γιαούρτι και τυρί

Photo by David B Townsend on Unsplash
  • Αλευρόπιτα με γιαούρτι και φέτα, το πιο εύκολο σνακ για τα παιδιά σας
  • Υλικά και βήμα-βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Γιατί να επιλέξετε τη συγκεκριμένη συνταγή; Γιατί είναι πανεύκολη, πολύ γρήγορη, με λίγα υλικά, και πολύ χορταστική! Αποτελεί ένα ιδανικό σνακ για να πάρουν τα παιδιά σας στο σχολείο, ή να φάνε στο απογευματινό τους, ή πριν πάνε στις δραστηριότητές τους, ή μπορείτε να πάρετε τις τέλειες αλευρόπιτες μαζί σας στην παιδική χαρά!

Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (ένα κουπάκι)
  • νερό (το μετράμε με το κουπάκι του γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά μεγάλα
  • 200 γρ. τυρί φέτα ή αγελαδινό (ή όσο θέλουμε)
  • 100 γρ. λάδι για το ταψί
  • άνηθο (προαιρετικά)

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Εκτέλεση:

Βήμα 1ο: Λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεγάλο και το βάζουμε μόνο του στον φούρνο στους 200οC να κάψει.

Βήμα 2ο: Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γιαούρτι, ένα κουπάκι γιαουρτιού νερό και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3ο: Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε τον χυλό μας.

Βήμα 4ο: Βγάζουμε το ταψί μας από το φούρνο αφού έχει κάψει καλά, περιχύνουμε τον χυλό μας να πάει παντού, ρίχνουμε παντού το τυρί μας και εάν θέλουμε λίγο άνηθο(ή άλλο αρωματικό) και λίγο λουκάνικο (Φρανκφούρτης όχι χωριάτικο για να μην πέσει βαρύ στο στομαχάκι των παιδιών σας).

Βήμα 5ο: Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια

Βήμα 6ο: Τέλος, ψήνουμε στους 200οC για 30-40 λεπτά ή ώσπου να πιάσει χρυσή κρούστα.

Μικρά μυστικά για τέλεια πίτα

  • Το ταψί μας ιδανικά να είναι μεγάλο για να απλώσει η πίτα μας και να γίνει λεπτή και τραγανή.
  • Ο άνηθος πάει πολύ στην πίτα μας, αλλά ταιριάζουν και άλλα αρωματικά φυτά όπως ο δυόσμος. Μπορείτε εάν δεν σας αρέσουν να τα παραλείψετε.
  • Εάν δεν είστε και vegan βάλτε και λίγο λουκανικάκι, θα κάνει την πίτα σας πιο χορταστική και υγιεινή.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved