Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες σε μόλις ένα τέταρτο

  • Ένα πιάτο που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση του, για το καθημερινό και το επίσημο οικογενειακό σας τραπέζι
Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες σε μόλις ένα τέταρτο

Κοτόπουλο λεμονάτο με αγκινάρες από τον Άκη Πετρετζίκη. Φτιάξτε το αγαπημένο σας κοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα και τρυφερές αγκινάρες!

Συστατικά

  • 1 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 750 γρ. αγκινάρες
  • 80 γρ. κρασί λευκό
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 400 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ζωμό κοτόπουλου σε βαζάκι
  • 2 κ.σ. εστραγκόν

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι, σε φέτες
  • μαϊντανό

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved