
Πορτοκαλόπιτα σε ένα μόλις τέταρτο
- Πορτοκαλόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη!

Φτιάξτε την αυθεντική, ζουμερή και σιροπιαστή πορτοκαλόπιτα με φύλλα κρούστας! Σερβίρετε με παγωτό!
Συστατικά
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- 300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
Για τη βάση
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 2 πορτοκάλια
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 λοβούς βανίλιας
- 3 αβγά
Για το σερβίρισμα
- παγωτό
- γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetrezikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.