Ψάρι στο αλάτι - Η γεύση του είναι μοναδική

  • Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή με λαβράκι στον φούρνο γεμιστό με λεμόνι και φινόκιο και σερβίρουμε με λαδολέμονο
Ψάρι στο αλάτι - Η γεύση του είναι μοναδική

Πώς θα φτιάξετε ψάρι στο αλάτι; Δείτε το μυστικό του Άκη!

Συστατικά

Για το λαβράκι

  • 800 γρ. λαβράκι
  • 5 αστεροειδείς γλυκάνισους
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 2 κιλά αλάτι, ημίχονδρο
  • 4 κλ. δεντρολίβανο
  • 90 γρ. νερό
  • 1 λεμόνι
  • 1 φινόκιο

Για το λαδολέμονο

  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. μουστάρδα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γαρνιτούρα

  • 500 γρ. αλμύρα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 ντομάτες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved