Ψάρι στο αλάτι - Η γεύση του είναι μοναδική
- Μία νόστιμη και εύκολη συνταγή με λαβράκι στον φούρνο γεμιστό με λεμόνι και φινόκιο και σερβίρουμε με λαδολέμονο
Πώς θα φτιάξετε ψάρι στο αλάτι; Δείτε το μυστικό του Άκη!
Συστατικά
Για το λαβράκι
- 800 γρ. λαβράκι
- 5 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 κιλά αλάτι, ημίχονδρο
- 4 κλ. δεντρολίβανο
- 90 γρ. νερό
- 1 λεμόνι
- 1 φινόκιο
Για το λαδολέμονο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 30 γρ. μουστάρδα
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τη γαρνιτούρα
- 500 γρ. αλμύρα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 ντομάτες
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com