Πιταράκια Μήλου: Λαχταριστά πιτάκια με φέτα και χειροποίητη ζύμη

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Πιταράκια Μήλου: Λαχταριστά πιτάκια με φέτα και χειροποίητη ζύμη

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το παραδοσιακό κέρασμα της Μήλου με φέτα και χειροποίητη ζύμη. Ιδανικό για σνακ παιδιών και μεγάλων.

Υλικά:



Για τη ζύμη





250 γρ. νερό, χλιαρό



500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



100 γρ. ελαιόλαδο



1 πρέζα αλάτι



αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης







Για τη γέμιση





4 κ.σ. ελαιόλαδο



1 κρεμμύδι



1 σκ. σκόρδο



350 γρ. φέτα



πιπέρι



1 κ.σ. δυόσμο



1 κ.σ. θυμάρι,



400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα







Για το σερβίρισμα





πετιμέζι



δυόσμο



Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved