Λαχταριστά τρουφάκια από το τσουρέκι που περίσσεψε

Με πολύ απλά υλικά και μέσα σε πολύ λίγη ώρα το πασχαλινό τσουρέκι μεταμορφώνεται σε ένα υπέροχο κέρασμα που όλοι θα τιμήσουν!

Λαχταριστά τρουφάκια από το τσουρέκι που περίσσεψε

Πάντα περισσεύει κάποιο τσουρέκι από τις γιορτές του Πάσχα.
Είτε επειδή έχουμε φτιάξει πολλά, είτε επειδή μας έφεραν ως δώρο αρκετά είτε επειδή για κάποιο λόγο τα τσουρέκια δεν μας άρεσαν ή δεν ήταν πετυχημένα.

Γι όποιον λόγο κι αν έχει ξεμείνει κάποιο τσουρέκι στην κουζίνα του σπιτιού και παραπονιέται ότι δεν φαγώθηκε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Είναι άπειρες οι επιλογές που έχουμε και μπορούμε να το αξιοποιήσουμε!

Μια πολύ ωραία, κι εύκολη ιδέα είναι να γίνει αυτό το τσουρέκι γευστικά και ιδιαίτερα τρουφάκια!

Συστατικά

325 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. τσουρέκι
20 γρ. κονιάκ
50 γρ. γάλα, 3,5%
20 γρ. μέλι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
30 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

150 γρ. τρούφα σοκολάτας, πολύχρωμη

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved