Συνταγή για να κοιμάστε καλύτερα έχετε δοκιμάσει;

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει και εσείς ότι τις ημέρες που κοιμάστε λιγότερο ή για οποιονδήποτε λόγο δεν κοιμάστε σωστά (π.χ. ξυπνάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας), ο οργανισμός αλλά και ο εγκέφαλός κατά κάποιο τρόπο "υπολειτουργούν".

Συνταγή για να κοιμάστε καλύτερα έχετε δοκιμάσει;

Το ότι μπορεί να νιώθετε μία παραπάνω κούραση ή να μην μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά δεν σημαίνει ότι οφείλονται σε κάποιο πρόβλημα υγείας… Πολύ απλά μπορεί να έχετε έλλειψη ή ανεπάρκεια ύπνου! Για αυτό αντί να αναρωτιέστε για ποιον λόγο νιώθετε έτσι, απλά ξεκινήστε να κοιμάστε περισσότερο… Πόσο όμως είναι το περισσότερο; Οι επιστήμονες συνιστούν να κοιμόμαστε 7 με 9 ώρες ημερησίως έτσι ώστε να αποδίδουμε σε καθημερινή βάση όσο καλύτερα μπορούμε – αυτό βέβαια αλλάζει ανάλογα την ηλικία, την καθημερινή δραστηριότητα αλλά και άλλους παράγοντες.

Πάμε όμως να δούμε τι είναι καλό να αποφεύγουμε αλλά και τι πρέπει να προσέχουμε, για μια καλύτερη ποιότητα ύπνου;

Τι να αποφύγετε…

1. Περιορίστε την τεχνολογία

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι πριν πέσετε για ύπνο παρακολουθείτε κάποια ταινία ή σειρά στην τηλεόραση, κάνετε εργασία ή τσεκάρετε τα email στον υπολογιστή σας ή στέλνετε μηνύματα με κάποιον φίλο σας στο κινητό. Ξέρω πως είναι λίγο δύσκολο να τα κόψετε όλα αυτά και μάλιστα απότομα, αλλά καλό είναι να τα περιορίσετε όσο γίνεται περισσότερο τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο μια, και οι συνήθειες αυτές φαίνεται να μειώνουν την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του ύπνου.

Διαβάστε περισσότερα στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved