
Νηστίσιμη συνταγή: Φαλάφελ με γλυκοπατάτα και cranberries
Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ένα διαφορετικό φαλάφελ για όσους αγαπούν τις ιδιαίτερες γεύσεις. Είναι νηστίσιμο, ό,τι πρέπει για τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Υλικά:
400 γρ. γλυκοπατάτα
400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
1 αβγό
1/2 κ.γ. μπούκοβο
2 κ.γ. κύμινο, σε σπόρους
1 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
80 γρ. cranberries, αποξηραμένα
120 γρ. βρόμη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό
150 γρ. ρικότα
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
ντομάτα, σε κομματάκια, για το σερβίρισμα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.