Πασχαλινό τσουρέκι με ελαιόλαδο και σταφίδες - Διαφορετικό και πολύ νόστιμο

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Παραδοσιακή συνταγή για αφράτο, μυρωδάτο και μαλακό τσουρέκι χωρίς καθόλου γαλακτομικά. Ιδανικό για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη ή για όσους προτιμούν τις πιο απαλές γεύσεις.

Υλικά:



12 γρ. μαγιά ξηρή




1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική



440 γρ. νερό, χλιαρό



120 ml ελαιόλαδο



4 αβγά



100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



1 κ.σ. αλάτι



1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.



100 γρ. σταφίδες, μουσκεμένες σε γλυκό κρασί ή νερό και σουρωμένες



ξύσμα πορτοκαλιού, από 3 πορτοκάλια



1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), τριμμένο



1 κρόκο, για άλειμμα



σουσάμι, για διακόσμηση

Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved