Πασχαλινά γλυκά: Μπάμπκα με σοκολάτα, κανέλα και πορτοκάλι

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Πασχαλινά γλυκά: Μπάμπκα με σοκολάτα, κανέλα και πορτοκάλι

Η μπάμπκα (babka) είναι κάτι ενδιάμεσο σε κέικ και γλυκό ψωμί σε σχήμα πλεξούδας που φτιάχνεται παραδοσιακά το Πάσχα στην Πολωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

Ένα ιδιαίτερο πασχαλινό γλυκό που εμείς σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά:



Για την πάστα σοκολάτας





120 γρ. βούτυρο



210 γρ. κουβερτούρα



100 γρ. ζάχαρη άχνη



40 γρ. κακάο



1 κ.γ. κανέλα



ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι







Για τη ζύμη





80 γρ. γάλα, 3,5%, χλιαρό



80 γρ. νερό, χλιαρό



12 γρ. μαγιά ξηρή



540 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, + έξτρα για την επιφάνεια και το άνοιγμα της ζύμης



100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



3 αβγά, μεσαία



1/2 κ.γ. αλάτι



150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου



ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι



1 εκχύλισμα βανίλιας



1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ







Για το σερβίρισμα





κουβερτούρα λευκή, λιωμένη



κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη



Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved