My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικο μπισκοτένιο σπιτάκι!

Κορίτσια του mothersblog ετοιμαστείτε να φτιάξουμε ένα καταπληκτικό Χριστουγεννιάτικο μπισκοτόσπιτο, φυσικά πάντα με τη βοήθεια των μικρών μας chef.

My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικο μπισκοτένιο σπιτάκι!

Απίστευτες μυρωδιές θα πλημμυρίσουν τις κουζίνες μας για να μας θυμίσουν το πόσο κοντά είναι τα Χριστούγεννα. Προμηθευτείτε πολύχρωμες καραμελίτσες κάθε είδους, χρωματιστή ζάχαρη και ότι μπορείτε εσείς να φανταστείτε για να κάνετε το μπισκοτόσπιτο σας να μοιάζει λαχταριστό στα μάτια των παιδιών σας!

Θα χρειαστούμε μια δόση ζύμης Gingerbread (σας την έχω παρουσιάσει σε προηγούμενο θέμα).

Αυγόγλασο η αλλιώς royal icing,φτιάχνεται πολύ εύκολα αρκεί να χτυπήσετε στο mixer ένα ασπράδι αυγού σε μαρέγκα να στέκεται και να προσθέσετε 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο ή εναλλακτικά λίγο χυμό από λεμόνι, 1 βανίλια και κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη τόση, όση χρειάζεται για να έχουμε ένα μείγμα σφιχτό.

Το αυγόγλασο μας είναι απαραίτητο γιατί θα συναρμολογήσουμε με αυτό το σπιτάκι μας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι ζαχαροτέχνες το αποκαλούν ως το «τσιμέντο» της ζαχαροπλαστικής!
Ξεκινάμε λοιπόν πρώτα φτιάχνοντας τα «σχέδια» για το σπιτάκι μας πάνω σε χαρτόνι, εδώ o Γιώργος μου με βοηθούσε ζωγραφίζοντας πάνω στα σχέδια μου!

Στη φωτογραφία σας δείχνω τις διαστάσεις από το δικό μου, εσείς όμως μπορείτε να το προσαρμόσετε στις δικές σας ανάγκες. Θα χρειαστούμε λοιπόν 2 κομμάτια για στέγη, 2 τοίχους και 2 όψεις (μπροστά και πίσω).

spitaki01 1

Ανοίξτε με τη βοήθεια του πλάστη τη ζύμη gingerbread σε φύλλο πάχους περίπου 0,5cm. Τώρα ακουμπήστε πάνω το σχέδιο και κόψτε γύρω γύρω με ένα μυτερό μαχαίρι. Προσεχτικά βάλτε το σε ταψί με λαδόκολλα. Κάντε το ίδιο και με τ'άλλα κομμάτια. Αν θέλετε να κόψετε πόρτες και παραθυράκια συνιστώ να το κάνετε αφού τα κομμάτια είναι πάνω στο ταψάκι. Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία θα δείτε ότι περίσσεψε ζύμη .Φτιάξτε με την υπόλοιπη ζύμη αστεράκια, ελατάκια, και ότι άλλο θέλετε.

spitaki02 1

Ψήνουμε στους 180'C σε αντιστάσεις πάνω –κάτω για 12 λεπτά περίπου. Αχ αυτή η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα μπισκότα είναι απερίγραπτη!Πριν τα βγάλετε από το ταψί σιγουρευτείτε πως έχουν κρυώσει αρκετά αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν. Αφήστε τα στην άκρη να στεγνώσουν καλά μέχρι να σκληρύνουν (εγώ τα αφήνω για μία νύχτα).

spitaki03 1

Η συναρμολόγηση είναι πολύ εύκολη, αρκεί να βάλουμε λίγο αυγόγλασο (με κορνέ ζαχαροπλαστικής) στη μία πλευρά πχ. της όψης του σπιτιού όπως στη φωτογραφία και να τη κολλήσουμε με την άλλη πλευρά του τοίχου.

spitaki05 1

Αφού έχουμε κολλήσει και τις 4 πλευρές του σπιτιού καλό θα ήταν να το αφήσουμε να στεγνώσει πολύ καλά πριν κολλήσουμε τη στέγη.

spitaki04 1

Για τη στέγη επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το αυγόγλασο και φροντίζουμε να γεμίσουμε τα κενά ώστε το σπιτάκι μας να είναι πολύ γερό! Αν η στέγη σας «γλιστράει» επιστρατεύστε μικρά βαζάκια ή κουτάκια που μπορεί να σας βοηθήσουν να τη κρατήσει στη θέση της.
Αφού στεγνώσει καλά και σε αυτό το σημείο είναι έτοιμο!

spitaki07 1

Στολίστε το με καραμελίτσες , «χιονίστε» το με ζάχαρη άχνη και πάνω απ'όλα διασκεδάστε το με τα παιδιά σας !

spitaki08 1

Αυτά θα λατρέψουν τη διαδικασία και θα πάρετε ένα πολύ γλυκό φιλί στο τέλος!

spitaki09 1

Τα καμπανάκια των Χριστουγέννων έχουν αρχίσει να χτυπάνε! Αγαπώ τα Χριστούγεννα!

spitaki13 1

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved