Γεμιστό τσουρέκι red velvet - Απίστευτη γέμιση και απίθανη επικάλυψη

Αυτό το τσουρέκι θα μείνει σε όλη την οικογένεια αξέχαστο!

Γεμιστό τσουρέκι red velvet - Απίστευτη γέμιση και απίθανη επικάλυψη

Φέτος το Πάσχα, βάφουμε κόκκινα όχι μόνο τα αυγά αλλά και το τσουρέκι! Όχι, δεν θα ζυμώσουμε το κλασικό πολίτικο, με μαχλέπι, κακουλέ και μαστίχα. Αντί να κοιτάξουμε στην Ανατολή, στρεφόμαστε στην Δύση και εμπνεόμαστε από τα αφράτα red velvet cakes!

Συστατικά

Για την κρέμα λεμονιού

450 γρ. Arla cream cheese
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 2 λεμόνια
Για το προζύμι
25 γρ. μαγιά φρέσκια
100 γρ. γάλα, 3,5%, χλιαρό
100 γρ. αλεύρι για τσουρέκι

Για τη ζύμη

2 γρ. μαστίχα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
440 γρ. αλεύρι για τσουρέκι, ή αλεύρι τύπου Αμερικής
100 γρ. γάλα, 3,5%
2 αβγά, μεσαία
1/2 κ.γ. αλάτι
2 βανιλίνες
7 γρ. μαχλέπι, σε σκόνη
1/2 κ.γ. κάρδαμο (κακουλέ), σε σκόνη
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1-2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το άλειμμα του μπολ

Για το σερβίρισμα

200 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

Δείτε την εκτέλεση στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved