Πικάντικο κοτόπουλο με σαλάτα παντζάρι (Harissa)

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Φτιάξτε καυτερό κοτόπουλο με τσίλι και συνοδεύστε το με σαλάτα από παντζάρια και τυρί γκοργκοντζόλα!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

6 πιπεριές τσίλι
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
50 γρ. ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά
1 κύβο κότας
1.000 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου

Για τη σαλάτα

600 γρ. παντζάρια, κατεψυγμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πιπέρι , ροζ
1 κ.σ. κόλιανδρο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. καρύδια
100 γρ. γκοργκοντζόλα
1 κ.σ. μαϊντανό
100 γρ. ρόκα

Για το σερβίρισμα

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ρόκα, τα φύλλα
1 κ.σ. θυμάρι
φέτες λεμόνι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved