Συνταγή για τηγανητές αγκινάρες – Έτοιμες σε 20 λεπτά

Δοκιμάστε τις.

Νόστιμες και τραγανές αγκινάρες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού. Ένας νόστιμος και γρήγορος μεζές.

Υλικά

Για τις αγκινάρες

750 γρ. αγκινάρες
πιπέρι
αλάτι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1-2 κλ. δεντρολίβανο

Για το κουρκούτι

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι
αλάτι
2 αβγά, μεσαία
100 γρ. σόδα , αναψυκτικό
600 ml ηλιέλαιο

Για το ντιπ γιαουρτιού

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. κύμινο

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved