Συνταγή για τηγανητές αγκινάρες – Έτοιμες σε 20 λεπτά

Δοκιμάστε τις.

Συνταγή για τηγανητές αγκινάρες – Έτοιμες σε 20 λεπτά

Νόστιμες και τραγανές αγκινάρες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού. Ένας νόστιμος και γρήγορος μεζές.

Υλικά

Για τις αγκινάρες

750 γρ. αγκινάρες
πιπέρι
αλάτι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1-2 κλ. δεντρολίβανο

Για το κουρκούτι

150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
50 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι
αλάτι
2 αβγά, μεσαία
100 γρ. σόδα , αναψυκτικό
600 ml ηλιέλαιο

Για το ντιπ γιαουρτιού

250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. κύμινο

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved