Πολύχρωμα πρέτζελ που θα ξετρελάνουν τα παιδιά

Μία συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

Ιδιαίτερα πρέτζελ, τραγανά απ' έξω, αφράτα μέσα και με εμφάνιση που εντυπωσιάζει.

Υλικά:



Για το προζύμι






350 γρ. νερό



250 γρ. αλεύρι σκληρό



6 γρ. μαγιά ξηρή





Για τη ζύμη



400 γρ. αλεύρι σκληρό



20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



10 γρ. αλάτι



1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα



1/2 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα



1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα



1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα







Για τη σύνθεση





2 1/2 λίτρα νερό



20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική



7 γρ. σόδα μαγειρική



50 γρ. ελαιόλαδο



10 γρ. σουσάμι, μαύρο



10 γρ. σουσάμι, άσπρο



10 γρ. ανθό αλατιού



1/3 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη



Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved