Ιδιαίτερα πρέτζελ, τραγανά απ' έξω, αφράτα μέσα και με εμφάνιση που εντυπωσιάζει.
Υλικά:
Για το προζύμι
350 γρ. νερό
250 γρ. αλεύρι σκληρό
6 γρ. μαγιά ξηρή
Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι σκληρό
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. αλάτι
1/2 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/2 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/2 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/2 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Για τη σύνθεση
2 1/2 λίτρα νερό
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
7 γρ. σόδα μαγειρική
50 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. σουσάμι, μαύρο
10 γρ. σουσάμι, άσπρο
10 γρ. ανθό αλατιού
1/3 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com