Ριζότο με θαλασσινά για τις ημέρες της νηστείας

Ριζότο θαλασσινών από τον Άκη Πετρετζίκη.

Φαγάκι,με μύδια, γαρίδες, κυδώνια, καλαμαράκια συνδυασμένα με ριζότο, ζωμό λαχανικών και άλλα διάφορα υλικά.

extra tip: τις μέρες της νηστείας αποφύγετε το μασκαρπόνε.

Υλικά:

1 λίτρο ζωμό, λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κλ. σέλινο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ρύζι για ριζότο
120 γρ. κρασί λευκό
150 γρ. μύδια
150 γρ. καλαμαράκια , καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
150 γρ. γαρίδες, χωρίς κέλυφος
150 γρ. κυδώνια όστρακα
2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
100-200 γρ. μασκαρπόνε
αλάτι
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
1 ματσάκι ρόκα, άγρια, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved