Ριζότο με θαλασσινά για τις ημέρες της νηστείας

Ριζότο θαλασσινών από τον Άκη Πετρετζίκη.

Ριζότο με θαλασσινά για τις ημέρες της νηστείας

Φαγάκι,με μύδια, γαρίδες, κυδώνια, καλαμαράκια συνδυασμένα με ριζότο, ζωμό λαχανικών και άλλα διάφορα υλικά.

extra tip: τις μέρες της νηστείας αποφύγετε το μασκαρπόνε.

Υλικά:

1 λίτρο ζωμό, λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 καρότο
2 κλ. σέλινο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
300 γρ. ρύζι για ριζότο
120 γρ. κρασί λευκό
150 γρ. μύδια
150 γρ. καλαμαράκια , καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
150 γρ. γαρίδες, χωρίς κέλυφος
150 γρ. κυδώνια όστρακα
2 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
100-200 γρ. μασκαρπόνε
αλάτι
πιπέρι , φρεσκοτριμμένο
1 ματσάκι ρόκα, άγρια, για το σερβίρισμα

Δείτε την εκτέλεση στο Akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved