Αφράτα ταρτάκια φρούτων με πατισερί λευκής σοκολάτας

Μια συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη.

Αφράτα ταρτάκια φρούτων με πατισερί λευκής σοκολάτας

Αυτά τα ταρτάκια φρούτων με χειροποίητη βάση, αφράτη κρέμα πατισερί και φρούτα θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Τέλεια για κάθε εποχή του χρόνου.

Υλικά

Για την κρέμα πατισερί

500 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 κρόκους, από μεσαία αβγά
60 γρ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
40 γρ. βούτυρο

Για τα ταρτάκια

100 γρ. βούτυρο
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
1 αβγό, μεσαίο

Για τη σύνθεση

3 φράουλες
1/2 ακτινίδιο
5 μύρτιλα (blueberries)
5 σμέουρα (raspberries)

Για το σερβίρισμα

κουβερτούρα λευκή
δυόσμο

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved