Συνταγή για γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και αμύγδαλα

Κλασσικό και αγαπημένο γλυκό.

Συνταγή για γαλακτομπούρεκο με αφράτη κρέμα και αμύγδαλα

Φτιάξτε το πιο σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο, με τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα. Το μυστικό είναι στην κρέμα.

Υλικά

Για το σιρόπι

800 γρ. νερό
1.200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για την κρέμα

450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1800 γρ. γάλα, 3,5%
10 κρόκους, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι
230 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
200 γρ. βούτυρο, κρύο
2 βανιλίνες

Για τη σύνθεση

200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 φύλλο κρούστας για γλυκά
300 γρ. αμύγδαλα

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved