Φτιάξτε το πιο σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο, με τραγανό φύλλο και αφράτη κρέμα. Το μυστικό είναι στην κρέμα.
Υλικά
Για το σιρόπι
800 γρ. νερό
1.200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλα
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για την κρέμα
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1800 γρ. γάλα, 3,5%
10 κρόκους, από μεσαία αβγά
1 πρέζα αλάτι
230 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
200 γρ. βούτυρο, κρύο
2 βανιλίνες
Για τη σύνθεση
200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
450 φύλλο κρούστας για γλυκά
300 γρ. αμύγδαλα
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com