Η συνταγή του Άκη για πικάντικη μηλόπιτα με τζίντζερ

Μία ιδιαίτερη συνταγή για μηλόπιτα που αξίζει να δοκιμάσετε.

Συνταγή για μηλόπιτα με ζύμη πάστα φλώρας και λεμονιένια γέμιση με τζίντζερ.

Υλικά:



Για τη ζύμη πάστα φλώρα:






320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.



100 γρ. σιμιγδάλι



3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ



1 κ.γ. αλάτι



200 γρ. βούτυρο



3 αβγά



2 λοβούς βανίλιας



150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική







Για τη γέμιση:





1 1/2 κιλό μήλα, κόκκινα και πράσινα κομμένα σε κυβάκια 1-2 εκ.



75 γρ. βούτυρο



2 κ.σ. ζάχαρη άχνη



1 κ.σ. κανέλα



1/2 κ.γ. γαρίφαλο



πιπέρι , φρεσκοτριμμένο



ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι



1 κ.γ. χυμό λεμονιού



50 ml κονιάκ



20 γρ. τζίντζερ, τριμμένο



30 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική, για πασπάλισμα



γάλα, λίγο για άλειμμα



παγωτό, για σερβίρισμα



Δείτε τη διαδικασία στο akispetretzikis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved